Tatar prispel gólom k výhre Detroitu nad Buffalom, hetrik Zetterberga

19.01.2015 Celý región

New York 19. januára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na pondelok v zámorskej NHL gólom k výhre Detroitu nad Buffalom 6:4. Domáci prehrávali po prvej tretine 0:3, no do konca druhej bolo aj vďaka presnému zásahu Tatara 3:3. O jedenástej prehre Sabres za sebou rozhodol v treťom dejstve hetrikom Švéd Henrik Zetterberg.

Tatar prežíva veľmi úspešnú sezónu, v noci na nedeľu prispel dvomi gólmi a asistenciou k triumfu nad Nashvillom. Dvadsaťštyriročný krídelník proti Buffalu pridal ešte jednu asistenciu a má tak v tomto ročníku profiligy už na konte 21 gólov a 34 bodov (21+13). V drese Sabres asistoval pri úvodnom góle stretnutia slovenský obranca Andrej Meszároš, zadák Buffala zaznamenal aj dva plusové body, keď odohral takmer 20 minút. Na konte má v tejto sezóne odohratých 31 zápasov so ziskom 6 bodov (1+5).

Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali na ľade Pittsburghu 5:2. Dvomi gólmi k presvedčivému skalpu prispeli Rick Nash a Derek Stepan. "Jazdci" sa vďaka druhému víťazstvu za sebou priblížili v tabuľke Východnej konferencie na rozdiel dvoch bodov práve na piaty Pittsburgh.

Výsledky:

Pittsburgh - NY Rangers 2:5,
Chicago - Dallas 3:6,
Winnipeg - Arizona 4:3 pp a sn,
Detroit - Buffalo 6:4 /za domácich Tatar 1+0/
 

Vyberte región